Ofattbart

Vad var det som hade hänt med hennes land? Det var ofattbart! Man skulle kunnat tro att folk hade blivit masshjärntvättade. Till att bli omänskliga och rabbla upp misinformation. Dessutom var de helt och hållet oemottagliga för fakta. Det var som om nästan ingen tänkte själv längre. De bara sa sådant som andra hade sagt åt dem att säga, andra med makt. Vad trodde de skulle hända? Trodde de att de skulle blir belönade av makten?

Hon hade pratat med en gammal god vän som bott utomlands i större delen av sitt liv, och Elin kunde inte heller förstå vad som hade hänt med människorna i landet.

”Det är stor skillnad på bara ett år”, sa Elin som varit på besök i sitt hemland precis ett år tidigare också. ”Det är som om människor bara är tomma skal.”

Tomma och ytliga. Och aggressiva. Om man inte höll med den ledande opinionen i olika åsiktsfrågor blev man attackerad hårt och med hat. De ville täppa till käften på en, göra en illa, ja faktiskt tillintetgöra en. Hon var rädd. Rädd för vad som hänt med hennes land. Och rädd för vad som skulle hända henne, hon som aldrig höll tyst när hon inte höll med den stora massan.

Inspirerad av Skrivpuff: Ofattbart

Mask

Annonser

9 reaktioner på ”Ofattbart

 1. Det är skrämmande, en sorts dystopi nästan, fast det är nutid. Hur har det blivit så här? En glidning som skett under flera år medan vi uppfostrats till att bli mer och mer egoistiska. Det är en viktig fråga du tar upp. Kram ❤

  Liked by 1 person

  1. Det är verkligen en dystopi i nutid. Hur gick det så fort? En del har märkt det, men de flesta är ännu inte ens medvetna om den otäcka förändring som har skett.

   Gilla

 2. Et land som troligtvis styrs av handlingsförlamade politiker som är styrda av populistiska strömningar och som saknar förnuft och insikt. Att folk kan prata och diskutera öppet är ju en grundpelare i demokratin. Den kanske har sargats. Viktigt att se med öppna och ärliga ögonvad som sker i vardagen.
  Intressant text.

  Liked by 1 person

   1. Nej det är märkligt hur folk fungerar 🙂 Jag (som beteendevetare) bara älskar att studera människor och är fruktansvärt nyfiken. Vill försöka hålla mig till att beskriva sakligt men ibland är det svårt att hålla känslorna i styr 😉

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s